Nieuwsbericht: Doseerkalender op smartphone of tablet computer?
(Categorie: Algemeen)
Geplaatst door Bleekerk
woensdag 14 mei 2014

Met de snelle groei van het aantal smartphones en tablet computers worden deze toestellen ook meer en meer gebruikt om, waar ook ter wereld, e-mail te kunnen raadplegen. U kunt daarmee dus ook uw doseerkalender tijdens uw verblijf elders ontvangen. De doseerkalender wordt dan als bijlage bij een a-mail in het bestandsformaat 'PDF' aan u toegestuurd.

Voor het lezen van PDF documenten wordt op Android toestellen onder andere het programma 'Polaris Office' gebruikt. Dit programma laat helaas niet de volledige inhoud van het document (de doseerkalender) zien, waardoor belangrijke informatie kan ontbreken. Vooralsnog zijn deze problemen niet op toestellen als iPhone en iPad gezien. Wanneer u onverhoopt, ongeacht uw systeem, tegen problemen aan loopt, laat ons dat dan weten.

Oplossing voor gebruikers van Android toestellen:

De beste oplossing is...

...het gebruik van Adobe Reader voor het lezen van (Adobe-)PDF bestanden. Het kan zijn dat een ander programma is gekoppeld aan bestanden met het PDF formaat, bijvoorbeeld Polaris Office. Volg op uw Android toestel de volgende stappen voor het oplossen van dit probleem:

- ga naar de Google Play Store en download/installeer Adobe Reader (http://lyt.sr/hssor)
- ga naar 'Instellingen'
- zoek en tik op 'Applicatiebeheer'
- zoek en tik op 'Polaris Office'
- schuif omhoog en tik op de button 'Standaard instellingen wissen'
- ga terug naar het startscherm
- open de e-mail met de PDF bijlage, open deze bijlage
- tik in het scherm 'Actie voltooien met' op 'Adobe Reader' en kies onderaan dit scherm 'Altijd'.

De bijlage opent nu in Adobe Reader. Door de hierboven aangegeven instellingen zullen PDF bestanden vanaf nu altijd in Adobe Reader geopend worden.

Dit nieuwsbericht is van Trombosedienst Friesland Noord
( http://trombosedienstfrieslandnoord.nl/news.php?extend.27 )